Drvene kuće

Izrađujemo drvene kuće od ručno guljenih trupaca. 

Izrađujemo drvene kuće od ručno guljenih trupaca.

Uz najavu rado ćemo Vas sprovesti u obilazak objekata montiranih u Hrvatskoj.

Za izgradnju koristimo smrekovo deblo s prosječnim promjerom od 270 do 340 mm, ovisno o namjeni objekta i klimatskim uvjetima u mjestu izgradnje. Deblo oslobađamo kore klasičnim ručnim postupkom pa zato ima prirodan izgled. Kod takve obrade se ne kompenzira skupljanje debla čije je moguće djelovanje isključeno tehnologijom izgradnje. Na površini materije se tako mogu sačuvati rubni godovi koji stvaraju najgušći sloj u okomitom presjeku drva. Kao posljedica toga objekti imaju jako dobre toplinsko-izolacijske karakteristike, stabilnost i dugotrajnost.

Taj stil obrade debla, način izgradnje i raznovrsnost građe savršeno daju tim objektima prirodni i ekološki izgled. S obzirom na to, naše su drvene kuće uvrštene u kategoriju objekata kakvi se preferiraju u planinskim predjelima klasičnih sela, na planinskim čistinama a i u velikoj mjeri kod izgradnje na zakonom zaštićenim predjelima. Način izgradnje je utemeljen na suhom procesu, što omogućava neprekidnu gradnju kroz čitavu godinu. Trenutne tehnologije koje koristimo za uređivanje zidova objekata osiguravaju stabilnost boje. Savršenije tesarske tehnike spajanja omogućuju izgradnju smjelijih, arhitektonski interesantnijih i u priličnoj mjeri i bolje iskoristivih građevina. Način i tehnologija izgradnje drvenih objekata omogućava kupcima da si izaberu različite načine finalizacije interijera, od klasično izbrušene i premazane konstrukcije do glatkih zidova izvedenih u bijeloj gipsanoj ljepenki. Naš sustav izrade ponuda za objekte temelji se na uskoj suradnji projektanta i kupca gdje se raspoloživo rješenje i dizajn kuće izrađuje prema zamislima budućeg vlasnika. U tom je pogledu svaki objekt originalan.

Imamo dugogodišnja iskustva s eksploatacijom i obradom drva. Izbor drva prikladnog za izgradnju kuće podliježe strogim kriterijima izbora pri čemu se uzima u obzir porijeklo, starost i rast drva. To sve utječe na kvalitetu. Tako izabrano drvo se koristi za čitavu konstrukciju koja osigurava stabilnost, toplinsku izolaciju i dugotrajnost objekta. Dosljednim pridržavanjem kontrole izgradnje i tehnološkim postupcima održavamo važeći certifikat kvalitete izrade kuća što nam omogućava održavanje visokog standarda jamstvenog roka objekta koji je 15 godina.

Naš sustav izgradnje omogućava kupcima izbor stupnja izgrađenosti objekta kojeg mogu jednostavno i eventualno sami dovršiti, ukoliko je konačna cijena zgrade interesantna za graditelja. Stanovanje u drvenoj kući ima i ekološki i zdravstveni utjecaj na čovjeka. A s obzirom na to da je drvo organska materija i ima svoju dušu, stanovanje u takvoj kući može biti ne samo ugodnije već i romantičnije.